Ремонтните дейности в СУ Димчо Дебелянов“, които се осъществяват  по

...
Ремонтните дейности в СУ Димчо Дебелянов“, които се осъществяват  по
Коментари Харесай

Ремонтът на СУ Димчо Дебелянов ще приключи до 19 юли

Ремонтните действия в СУ " Димчо Дебелянов “, които се осъществяват  по европейски план " Модернизация на просветителната инфраструктура “, ще приключат до 19 юли тази година. Това стана ясно на съвещание на ПК “Европейски въпроси и интернационално съдействие “ към Общински съвет-Варна. По думите на Ани Николова, шеф на Дирекция " Европейски и национални оперативни стратегии ", реконструкцията, главният ремонт и използването на енергоефективните мероприятия ще приключват в периода на плана и няма да има нужда от удължаването му.

В хода на съвещанието бе обещано също позитивно мнение за отчета за осъществяване на Общински проект за развити 2014-2020 година на Община Варна за миналата година. От него излиза наяве, че максимален принос за развиването имат дейностите по създаване на бул. “Левски “, реализирането на планове за енергийна успеваемост, естетизация на градската среда, втората фаза на " Интегриран градски превоз “ и плановете, свързани с просветителната инфраструктура.  

Комисията утвърди и предлагането за кандидатстване на Община Варна по план " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания “ на стойност 1 110 000 лева, който има за цел   да обхване 495 лица на възраст над 65 години. " Това е социално-здравна, интегрирана услуга, която включва обслужване на възрастни хора със характерни потребности. Обслужването ще се реализира от здравна сестра и двама експерти по обществени действия “, съобщи Таня Василева, шеф на Дирекция " Социални действия “ към Община Варна.

В точка всякакви съветниците дадоха своето единодушие за план,  обвързван с " Ремонт, реорганизация и рационализация на постройка филиал към ТМПЦ-Варна “.  Предвидената безвъзмездната помощ е в размер на 7 163 248 лева, а присъединяване на Община Варна възлиза на 1 432 000 лева " Ремонт на филиала не е юридически от 50 години “, съобщи Даниела Димова, ръководител на ПК “Култура и духовно развиване “ и шеф на ТМПЦ-Варна, и добави, че планът се изготвя в продължение на 3 години. Финансовият инструмент, с който ще взе участие Община Варна, ще бъде възобновен от ТМПЦ-Варна под разнообразни форми в период от 10 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР